En viktig del av hemmet

Min mancave börjar så sakteliga att ta den form jag önskar. Inte för att mina krav är speciellt höga, men det finns trots allt saker som man bara måste ha. Som en stor teve till exempel, och bra ljud. En annan viktig del av hemmet är förstås baren. Någon sådan har jag inte hunnit fixa än, så det är hög tid att ta tag i det nu. En riktig bar, eller något som liknar en riktig bar, är ett måste i en mancave. Jag har bestämt mig för att jag ska göra en något enklare variant som helst enkelt består av ett litet barbord (bardisk) och några barstolar, och så ska det vara lite hyllor och ställ där man kan hänga upp glas och grejer. Och lite coola tavlor kanske, och – förstås – en kyl.

Själva barbordet/bardisken ska jag bygga själv, för jag har inte hittat något som faller mig i smaken, men barstolarna ska jag köpa. Jag har hittat ett ställe som heter Inside Möbler som säljer barstolar, och där man man också skapa en personlig och unik barstol genom att välja mellan olika träslag och tyger. På så sätt kan jag få barstolar som exakt matchar bardisken som jag ska bygga. Jag vet redan hur den kommer att se ut, men jag tänker ändå att jag ska vänta med att beställa stolarna tills jag faktiskt är klar med barbordet. Man vet ju aldrig vad som händer, jag kanske ändrar mig helt plötsligt och väljer ett annat träslag.

Så jag väntar som sagt med att beställa barstolarna, men det känns skönt att vara på gång i alla fall och att jag vet var jag ska köpa dem. Det lutar åt en barstol som heter Hagaberg som jag tycker är riktigt snygg. Och sedan måste jag förstås skaffa en massa prylar också, alltså shakers och allt sådant som måste finnas i en bar för att man ska kunna blanda coola drinkar. Det här klippet är ganska bra om man undrar vad man ska ha.

Sedan behöver man kanske inte ha precis allt, men det är ju roligt med prylar också. Jag dricker egentligen inte så värst mycket drinkar utan mest öl, men det är roligt att blanda drinkar och har man en bar så är det ännu roligare. Då kan man blanda drinkar åt polarna också och stila lite. Fast om jag ska vara ärlig så är jag inte så bra på att blanda drinkar heller, men man kan ju alltid lära sig. Jag gör en väldigt god screwdriver i alla fall! Okej, det bara vodka och apelsinjuice med is i, men man kan riva lite muskot över också. Och vill man spexa till det ordentligt kan man ju alltid röra om den med en skruvmejsel, som ju enligt sägnen är så den kom att få sitt namn då en amerikansk oljearbetare på 50-talet gjorde just detta.

Hur som helst så är en bardisk en viktig del av hemmet, oavsett om man gillar drinkar eller ej. Den skapar en viss stämning, även om man bara sitter där och tar en öl med polarna.

Article by carl

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *