Jobba & spara

Det här med att ha flyttat hemifrån fungerar bättre och bättre, inte minst tack vare att jag nu förstått det där med att göra en budget. Att vara pank med tre dagar kvar till löning är typ inte så roligt som man kanske kan tro. Jag har till och med börjat försöka spara lite, där målsättningen är att varje månad ha minst 1,000 kronor kvar av den gamla lönen när den nya kommer. Inga jättesummor direkt, men bra mycket bättre än ingenting. Min lön är inte heller så hög ännu även om det nog kommer att bli bättre med tiden. Så att spara en tusenlapp eller lite mer per månad känns som en okej nivå just nu. Jag har ju också utgifter i form av utgifter för renovering, men det ska nog snart vara färdigt. Då kan jag tänka mig att öka hur mycket jag sparar per månad en bit.

Mitt jobb
Mitt jobb ja. Det har jag inte skrivit så mycket om, men det handlar om byggarbete i olika former. Ett rätt så hårt jobb bitvis, men ändå roligt och omväxlande. Nu har jag ju inte jobbat så värst länge men tror ändå att det är ett yrke som jag kommer att trivas med i längden. Det gäller inte minst det att arbetsplatserna varierar en del. Okej, byggen tar ju rätt så lång tid, men jämfört med att sitta på samma kontor i samma stol i 10 års tid så är det höjden av variation! Men jag förstår om det inte är ett jobb som passar alla och många tycker också att mitt yrkesval är konstigt; det passar inte riktigt in i den bild de har av mig.

bullermätningFörberedelser
Jag har också fått en hel del spännande insikter om vad som egentligen ingår i ett bygge. Det är inte bara att sätta igång och bygga, utan först så måste en mängd olika mätningar genomföras. En sak som jag inte visste tidigare var att det ofta görs avancerade bullermätningar innan ett bygge sätts igång: http://metron.se/tjanster/matteknik/bullermatning. Mätningar som är så avancerade att det är svårt att förstå, men viktiga att genomföra. Det var någonting jag inte visste för ett år sedan, men det känns ganska självklart nu: buller är dåligt!

Article by carl

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *