Låga räntor!

Det kanske inte är det mest spännande ämnet att ta upp i bloggen, men jag är lite exalterad faktiskt. Det är ju nämligen så att Riksbanken har satt en historiskt låg reporänta, vilket i sin tur gör det i princip gratis för banker att låna pengar, pengar som de sedan lånar ut till människor. Det gör att de kan sätta en mycket låg ränta, framför allt när det gäller de lån som har en säkerhet i form av bostad. Det gör det till ett alldeles gyllene läge att amortera för de som vill och kan, och om man sitter i ett sådant läge att man kan amortera så bör man verkligen göra det nu.

Det har varit massa snack om krav på amorteringar hit och dit och faktum är att det är sunt att tänka så. Fler behöver betala tillbaka sina lån och faktum är att det är att spara till sig själv. Så ser jag det i alla fall och därför amorterar jag så gott jag kan. Jag läste en intressant ledare om den svenska bolånefesten, och den var mycket intressant; http://www.di.se/artiklar/2015/7/27/ledare-politikerna-maste-ta-ansvar-for-lanefesten/. Nu så amorterar jag ju redan, så det är ju enligt normen, men det hade ju varit bra om ränteavdraget sågs över så att det blev lite stabilitet på marknaden.

Article by carl

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *