Påbörjar den stora renoveringen

Lyckligtvis är det så att jag har fått möjligheten att delvis äga mitt boende. Dock så är det egentligen bostadsrättsföreningen som står som riktiga ägare, men det är fortfarande en bostadsrätt de det betyder att jag ändå äger en stor del av lägenheten. Det betyder att jag betalar ränta och amortering till banken på lånet, och samtidigt en avgift till bostadsrättsföreningen för vatten, el, internet och tv. Det är ett läge som jag gillar och det som framför allt är skönt är att jag har möjlighet att renovera mitt boende lite som jag vill.

En lägenhet med renoveringsbehov
När jag flyttade till min stora tvåa så var det en lägenhet som definitivt sett sina bättre dagar. Men eftersom att jag var ung, det var mitt första boende och saker och ting fortfarande fungerade så var jag nöjd. Det var ju mitt eget och betydde väldigt mycket för mig, så jag brydde mig faktiskt inte jättemycket om hur det såg ut. Men efter att ha bott där ett tag så började jag fundera på vad jag ville ha gjort. Det enda övriga hushållet som jag kan jämföra med är mamma och pappas och de har renoverat mycket i huset, vilket fick mig att tänka den tanken också. Därför tänkte jag att det var dags att prova på lite själv.

Allt börjar med golvet
Eftersom att jag i lägenheten hade plastgolv överallt insåg jag att det var här jag ville börja. Dessa golv var riktigt slitna och äckliga, så det kändes bra att riva upp dessa mattor och ersätta dem med något annat. Anledningen till att jag började med golvet var att det är en plats som är väldigt enkel att börja med. Jag hjälpte pappa lägga parkettgolv med klicksystem hemma och det kunde jag göra själv, så varför inte försöka i min egen lägenhet också? Dock fräschade jag upp mina kunskaper om golvläggning och tog bland annat hjälp av den här videon för att hitta rätt tekning och golv..

Precis som jag trodde så gick det betydligt mycket snabbare än vad man kan tro. Det gäller ju bara att förbereda på rätt sätt så att det inte finns några hinder i vägen, och när man väl sätter igång så är det som att lägga ett pussel. Det känns skönt att ha gjort detta helt själv, jag blir liksom stolt över mig själv och att jag kan ta hand om mitt eget hem. Nu så har jag lagt ett fint parkettgolv i hela min lägenhet, förutom i badrummet (det får bli en senare historia). Det gör att det finns en bättre och mer naturlig koppling mellan rummen i lägenheten, och det är något jag är väldigt glad över.

Article by carl

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *