Sätt en budget

Något som jag verkligen har lärt mig sedan jag flyttade hemifrån är värdet av pengar. Tidigare så har jag haft ett ganska omoget beteende när det gäller just pengar, och trodde närmast att det kom från ingenstans, när det i verkligheten var mamma och pappa som drog i pengarna i hushållet och därmed stod för mina kostnader. Jag visste ju att jag skulle komma att behöva betala för mig själv när jag flyttade hemifrån, men jag hade målat upp en bild av att jag skulle göra massa roligt, inte bara betala räkningar.

Jag upptäckte snabbt att pengarna som jag fick in bara rann mig ur händerna, utan att jag egentligen visste vad jag gjorde med dem. Visst hade jag kul och det innebar också i slutet att det var alldeles för mycket månad kvar efter att pengarna var slut. Inte så roligt, och det var då jag fick tipset att börja göra en budget.

Det är intressant hur vissa saker kostar mer än vad man tror. Bara en sådan sak som att gå och handla mat trodde jag inte var alldeles för stor post varje månad, men faktum är att det kostar en hel del, totalt sett, att handla mat till en själv. Samma sak när det gäller alla de där pizzorna och utematen med mina polare, det är kanske den enskilt största posten jag har, och man får inte heller glömma alla de där utekvällarna. Men faktum är att jag fortfarande kan leva som jag gjort och få det att gå ihop, bara jag gör en budget som håller. Det har jag gjort och jag rekommenderar er att göra samma sak. Det är en trygghet!

Article by carl

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *