Ska vaccinera mig

drugs-21987_640

Det här är första sommaren som jag har en riktig semester. Jag lyckades såklart pricka in alla fyra veckor när det var som regnigast i Sverige. Sparade egentligen de sista dagarna på min semester för att ta ledigt kring jul och nyår, men jag känner att jag blir tokig om jag inte får lite sol och värme innan höstmörkret bäddar ner mig totalt.

Drar till Egypten

Min kompis Malte kom med den geniala idén att vi skulle dra iväg på en restresa. Eftersom det redan är september så tänkte vi att det borde vara mer sommar kvar ju längre söderöver vi drog iväg, därför föll valet på Egypten. Vi drar nästa vecka och kommer att bo på ett medelklassat hotell med pool, i Sharem el sheijk. Jag vet inte så himla mycket om Egypten, men vad jag har hört så finns det utflykter man kan hoppa på, det skulle vara kul att se pyramiderna tycker jag.

Mycket att fixa innan resan

Varken jag eller Malte har åkt utomlands utan föräldrar någon gång, så det här känns verkligen pirrigt. Men har man flyttat hemifrån, ska man väl fixa det här också!
Så här ser min fixarlista ut för tillfället:

– Hämta nytt pass
– Tvätta
– Köpa badbyxor
– Vaccinera mig

Vaccinera dig mot hepatit B

Jag var lite osäker på om man behövde vaccinera sig när man skulle åka till Egypten men jag kollade på webbplatsen Sveavaccin och de rekommenderade Hepatit B-vaccination vid resor till Afrikanska länder. Hepatit B smittar via kroppsvätskor och det finns en viss chans att vi kanske får byta lite sådana med någon snygg brud… man kan ju hoppas i alla fall. Och en spruta kan det vara värt att slippa få symptom som huvudvärk, feber och gul hud när man kommer hem igen. Så planerar du också att åka, vaccinera dig mot hepatit B.

Det vanligaste är kanske att vaccinera sig mot Hepatit A, som man kan få i sig via maten men man kan ta en kombinerad vaccination mot både A och B för att vara på den säkra sidan.
Ha det så gott här hemma, svep om er en filt och tänk inte på oss när vi ligger med varsin kall öl vid poolen…

Article by carl

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *